Albania on November 01, 2018

Agenda para MUM en Albania, NOVEMBER 2018

actualizado el 2018-11-12 09:16:30 GMT+02:00


Nov 01, Thursday

Hora Presentación Archivos Video
09:00 Check-in and Exhibitor hall opens. Bring your printed tickets - -
10:00 Opening and introduction, new products by MikroTik (Normunds Rustanovics) - -
10:45 Sistemet wireless profesionale. CAPsMAN, konfigurim hap pas hapi. by Erion Demiri (ENS Albania, Albania) presentation file presentation video
11:45 How to build an ISP/Business with Mikrotik Only by Dritan Vreshta (Starnet sh.p.k, Albania) presentation file presentation video
12:15 Lunch - -
13:45 60GHz improvements and multipoint capabilities by Viesturs Rīdiņš (MikroTik, Latvia) - presentation video
14:30 Te punosh me MikroTik. Hapat baze. Implementimi i sigurise ne rutera. by Erion Demiri (ENS Albania, Albania) presentation file presentation video
15:30 Krijimi i tuneleve private me IPSEC by Elton Tershana (Elton Tershana, Albania) presentation file presentation video
16:00 Point to Multipoint Network, Mbulim Wireless ne ambjente te jashtme Industriale by Elton Tershana (Elton Tershana, Albania) presentation file presentation video
16:30 Raffle and closing of MUM - -
17:00 Afternoon drinks (beer and soft drinks) and socializing by MikroTik - -

Perfiles de los oradores y resúmenes de presentación

Sistemet wireless profesionale. CAPsMAN, konfigurim hap pas hapi.

Kerkesa per sisteme wireless profesionale po behet gjithnje e me e madhe. Gjate prezantimit do te njihemi me problemet kryesore gjate ndertimit te tyre, pajisjet qe mund te zgjidhni per raste te ndryshme. Do te shikohet nje konfigurim CAPsMAN si menyra me e thjeshte dhe profesionale per te ndertuar nje sistem me me shume se 1 AP.

How to build an ISP/Business with Mikrotik Only

Show our ISP journey ffrom Septebmer 2011 till Now. Share the implementation example scenarios, Configurations applied. Show some project we have build based on Mikrotik Devices and "Made for Mikrotik" hardware. If necessary show some integration with Software platforms for Hotspot management and Billing software Our ISP, STARNET, have over 2500 active subscriber on Wireless PtMP and have done some very intersting Hotspot implementations as well.

Te punosh me MikroTik. Hapat baze. Implementimi i sigurise ne rutera.

Gjate prezantimit do te njihemi me cilesite dhe funksionet e MikroTik RouterOS dhe Routerboard te ndryshem. Do te behet nje mbulim i njohurive baze per te shfrytezuar sa me mire keto pajisje. Do pershkruhen dhe shpjegohen menyrat per te pasur nje rrjet ruterash sa me te sigurt.

Krijimi i tuneleve private me IPSEC

Krijimi i tuneleve mes pikave qe nuk ndodhen ne te njejtin rrjet per te mundesuar punimin mes tyre njesoj si te ishin brenda nje rrjeti te perbashket. Krijimi i tuneleve L2TP me IPSEC per te mundesuar lidhjen nga jashte te punonjesve te terrenit.

Point to Multipoint Network, Mbulim Wireless ne ambjente te jashtme Industriale

Ndertimi i nje rrjeti wireless ne ambjente te jashtme industriale me qellim mbulimin e territorit per paisjet industriale si edhe mundesimin e lidhjeve te IP Camera-ve. Lidhja me zyrat qendrore te ketij territori duke perdorur bonding me failover.